2017. szeptember 2., szombat

Szellemtevékenységet ilyen közelről nem gyakran látni



Egy több mint négyszáz éves épületben (ahol annak idején természetesen egy haláleset is történt) lakik egy Andrew Ward nevű kereskedő az angliai Melbourn városában. A ház múltjából és tetemes korából nyilvánvalóan adódik az élethelyzet, hogy szellemek lakják - unalmas is lenne, ha nem így történne. Hálistennek ezt Ward is tapasztalja évek óta, az viszont csak most jutott eszébe, hogy a hitetlenkedők kedvéért videóra is vegye.


Andrew Ward tehát múlt héten döntött úgy, hogy bebizonyítja a világnak: a napjait szellemek keserítik meg, ráadásul olyanok, akik nem tűrik a bezártságot, vagy friss levegőre van szükségük. Nem tudni, a motivációik egyelőre ismeretlenek, az azonban bizonyos, hogy majdnem minden éjszakájukat az tölti ki, hogy gondosan kinyitják a hálószoba ablakát, és úgy is hagyják. Nos, ebből van elege Wardnak, a reggeleit ugyanis kibírhatatlan didergéssel kezdi, hiába zárja be az ablakot gondosan előző éjszaka. Érthető, hogy szeretne válaszokat kapni, és megoldani a helyzetet, különben fennáll a veszélye, hogy megfázik, és csöpögni fog az orra napokig.

Múlt héten ezért egy videokamerát állított az ablakhoz, hogy végre valahára megörökítse a nyílás pillanatát. Két napig persze semmi nem történt, de aztán megtört a jég, eljött az éj, és nyílt az ablak. Magától.

A filmen jól látható, amint a retesz felemelkedik, majd a nehéz, fából készült ablak szépen kinyílik. Ward azt mondja, hogy olykor a lehúzott redőny is felemelkedik, így nem is lett volna rossz, ha ezt is megörökíti. Most már mindegy, be kell érnünk ennyivel.

A házról egyébként úgy hírlik, hogy 30 éve fura, megmagyarázhatatlan dolgok helyszíne.

A '80-as évek óta a családom tulajdona, és már több bérlőnk volt, akik mind rettegtek itt élni. Mielőtt megvettük volna az épületet, egy öregasszony lakott itt, aki meghalt. Nem tudom, neki köze lehet-e a szellemjáráshoz

- mondja, majd azt is hozzáteszi, hogy nem csak a ház, hanem a környék is elég riasztó, ezt pedig csak fokozza a tény, hogy egy nagyon öreg templom van a közelben. A templomok általános jellemzője ugyan, hogy régiek, szóval itt nem világos az összefüggés, dehát nem is ez a lényeg. Az viszont biztos, hogy már Ward bátyját is többször kiverte a víz, amíg itt élt, azt állítja, többször volt olyan, hogy amíg feküdt az ágyban, valami nagy erővel nyomta a mellkasát. Hangokat is hallott a ház különböző pontjairól, de mire ellenőrizte volna a forrásukat, abbamaradtak.

Lépések zaja a lépcsőről, nyitott ablak, maguktól mocorgó tárgyak, és még sorolhatnánk:

ezekkel kezdett megküzdenie a férfinak minden egyes nap, ráadásul a macskája sosem ment fel az emeletre, ami egyértelműen bizonyítja a szellemek jelenlétét - legalábbis szerinte. A barátok azt tanácsolják Wardnak, hogy költözzön el, vagy legalább pakolja tele az ingatlant feszületekkel, ő azonban inkább nyomoz, és nem adja fel, amíg meg nem oldja a helyzetet.

(forrás:http://velvet.hu)