2017. szeptember 14., csütörtök

Hogyan gyógyítunk energiával?



A pránával való gyógyítást energiagyógyításnak, energiával való gyógyításnak is nevezik.


Az energiagyógyítás abból az elvből indul ki, hogy a betegség a finomtestek vagy nadik (a testünkben a pránát szállító finomcsatornák szanszkrit neve) rendellenessége. Az egyik jógaiskola szerint több mint 72 000 nadi van, és ezek az éteri testben találhatók.

Általában fájdalomként vagy feszültségként éljük meg ezeket a rendellenességeket, amelyek később betegségként manifesztálódnak. A pránagyógyító azáltal, hogy megtisztítja az éteri testet, és újra feltölti pránával, elmulasztja a fájdalmat, feszültséget és betegséget.

Amikor a rendellenesség érzelmi természetű az asztrál- vagy érzelmi testet is kezelni kell. Az agy is kihat egészségünkre. Ezáltal a mentális testtel is foglalkozni kell; sok mentális eredetű rendellenesség rendbe hozható némi idő alatt. Az is időbe telhet, mire a finomtesteken végzett kezelés hatása érződik a fizikai testben.

Az energiagyógyítás igazi megértéséhez valóban fel kell fogni a leírtakat az elméről, a pránáról és a finomtestekről. Röviden, elme és prána összefüggő jelenségek, nem lehet őket elválasztani egymástól.


Az éteri (vitális) test az a réteg testünkön, amelyen a prána közvetlenül funkcionál. Az éteri test nyeli el és sugározza tovább a pránát a testekbe. Az éteri test valójában maga a vitalitásunk, vagyis nagyon fontos a pránagyógyításban. Az éteri testet a nadik és a csakrák segítik munkájában.

Ha a nadikban vagy a csakrákban bármely okból gát van, túlzsúfoltság, vagy elvágták őket (esetleg egy műtét során), egyensúlyhiány vagy valamiféle betegség jelentkezik valahol a testben. Mivel a test komplex rendszer, gyakran nehéz megtalálnia panasz eredetét.

Különböző rendszerek különféleképp próbálják megmagyarázni a test egyes részei közti összefüggéseket. A pránával való gyógyításban bármely előre kigondolt eszme vagy rendszer nélkül közelítünk ezekhez az egyensúlyhiányokhoz. A pránagyógyítás három lépcsője közül az első a vizsgálat.

Végigpásztázzuk a beteg éteri testét, hogy megtaláljuk a prána- egyensúly hiányának gyökerét. A vizsgálattal meghatározzuk a problémát, energia szempontjából megtisztítunk, aztán pránával újra vitalizálunk. Ezeket a lépéseket ismételhetjük újra és újra a megfelelő testen, szerven vagy ahogy a helyzet előírja. Ez a pránával való gyógyítás alapja: a teljesen nyílt hozzáállás.

A pránagyógyítás segítségével egyszerűen megszabadítjuk családunkat és barátainkat a náthától, láztól, fejfájástól, izomfájdalmaktól, bronchitistől és sok más mindennapos betegségtől. Megfelelő képzéssel bármifajta nagyobb betegség ellen is hatásos.

Bárki gyógyíthat pránával, aki hajlandó tanulni és van benne szorgalom a gyakorláshoz. A gyógyításhoz nem kellenek különleges képességek, mindössze az, hogy naponta szánjunk időt némi gyakorlásra.

Ennek a módszernek nem az a célja, hogy helyettesítse az orvost, hanem hogy növelje bármelyik kezelés hatékonyságát az élet legalapvetőbb elemének, a pránának vagy életerőnek használatával.

A pránát azért nevezik életerőnek, mert bármikor bármely élőlény számára jelen van. Mint később elmagyarázzuk, a prána semleges természetű, de rendelkezik a képességgel, hogy bármilyen minőséget fölvegyen.


Minden rituálé, rítus vagy istenség az elmére és ezen keresztül a pránára is hat. A rítusba vetett erős hit a prána erejét is növeli, nem a rítus, hanem a beléje vetett hit ereje miatt.

Ezt megértve láthatjuk, hogy minden kulturális, vallásos vagy mágikus gyógyítás az agyon keresztül hat, a prána áramának növelésével és nem valamiféle titkos erő által. A prána ez a titkos erő, és semmi másra nincs szüksége a gyógyításhoz.

Minden természetes gyógyászat pránát használ, még ha a gyógyító nincs is ennek tudatában. De ha tisztában van vele, az sokban növeli hatékonyságát. A legnagyobb hatékonyságot akkor érheti el, ha minden esethez koncepció vagy rögzített rendszer nélkül, egyedileg közeledik, felderíti az energiatesteket, hogy meghozza a diagnózist, pránatöbbletet gyűjt be, energia szempontjából megtisztítja a beteget, majd friss, egészséges, szeretetteli pránával tölti fel.

Az energiagyógyítás egyszerű; ha egy módszer rejtélyesnek vagy bonyolultnak látszik, meg kell nézni, őszinte-e. A lényeg, hogy az energiagyógyítás pozitív és igaz, a haszonvágy mutatja néha hamisnak.

(forrás: Fénykeresők)

Prána Energia bemutató videó