2017. április 14., péntek

A halálközeli élmények bizarr elektromágneses hatásai


A halálközeli élményekkel kapcsolatban jellemzően a túlvilág kérdése kerül szóba, és hogy mi történik a tudatunkkal, amikor követjük a legendás fényalagutat. Természetesen a szkeptikusok többféle tudományos szempontból tekintenek a témára, illetve arról vitatkoznak, hogy a páciens valóban meghalt, vagy hogy a kutatás törvényes volt-e, és így tovább.


Kevésbé kerül szóba azonban az, hogy mi történik az emberrel a halálközeli élmény után, és milyen változások történnek pszichológiai és fiziológiai szinten. Több ezer feljegyzett halálközeli élmény áll rendelkezésre, és tesz valomást a halál utáni élet lehetőségéről, de mi a helyzet az élettel, ezen élmény után?

"Az emberek mintegy nyolcvan százaléka, akik halálközeli élményen mentek keresztül azt állították, hogy az életük örökre megváltozott attól, ami velük történt. A közelebbi vizsgálatok során azonban meglepő, hogy ez milyen mértékben alakult ki. A tapasztalók megújult életörömmel és egy nagyobb lelki rálátással tértek vissza. Bizonyítottan speciális pszichológiai és élettani különbségek jelentek meg náluk olyan szinten, melyet sohasem tapasztaltak azelőtt." - P.M.H. Atwater írónő és kutató

P.M.H. Atwater, a Dying To Know You: Proof of God in the Near-Death Experience című könyv szerzője a világ egyik vezető kutatója ezen a területen, és három halálközeli élmény túlélője.


Miután munkája során több ezer halálközeli élményt megtapasztaló embert kérdezett meg, kíváncsiságán túljutva, hogy mi van a halálon túl, elkezdte kutatni ezen élmények utóhatásait teljesen hétköznapi emberek körében, és néhány igen furcsa motívumot talált. Az utóhatások közös vonásai:

Változások a személyiségben, köztük gyakran egyre szeretőbbé, nyugodtabbá, és nem ítélkezővé váltak, vagy jelentős változások álltak be az életükben, például válás, eltávolodás a családtól és a barátoktól, vagy egyesek körül fokozott mágnesesség
Észrevehető növekedés az intuitív és lelki képességekben, beleértve a kommunikációt szellemekkel, növényekkel és állatokkal
Változás az élet prioritásait illetően
Az időtlenség és a dualitás hiányának érzése
Fény- és hangérzékenység
Változások az egészséghez, életminőséghez és spiritualitáshoz való viszonyulásban 
 
Ezen jelentős utóhatások mellett P.M.H. Atwater kutatásaiban egy másik, bizarr motívum is felbukkan, ami azt jelzi, hogy sokan mennek keresztül a testük elektromágneses mezejét érintő változáson. Az úgynevezett "elektro-érzékenység" rejtélyes, ijesztő, sőt akár veszélyes helyzeteket is előidézhet a halálközeli élményt túlélők körében.

"A halálközeli állapotok területén 1978 óta végzett kutatásaim során folyamatosan azt figyeltem meg, hogy a megtapasztalók nagy többsége arról számolt be, hogy egyre érzékenyebbé vált az elektromos és mágneses mezőkre, zavarok léptek fel különböző eszközökben, készülékekben, karórában a halálközeli történések után." - P.M.H. Atwater

Ez a furcsa és tartós fizológiai változás látható azok többségénél, akik megtapasztalták a halálközeli élményt. A leggyakrabban azok, akik elektro-érzékenységről számoltak be a halálközeli élmény után, "interferenciát" tapasztaltak a külső környezetben bármivel, ami elektronikus. Néhány példa:

Fények villódzó be- és kikapcsolása, amikor beléptek a szobába, és különösen igaz ez, amikor egy fokozott intenzitású helyzetben voltak
Számítógépek és egyéb elektronikai eszközök zavarai, amikor a közelükben vannak
Izzók felrobbanása
Zavarok az adatrögzítő berendezésekben, ami szokatlan, vagy torz képeket és videókat eredményez
A karórák elemei hamar lemerülnek, vagy az órák minden ok nélkül megállnak
"Kimerültség" érzése, amikor bármiféle elektronikus eszköz közelében vannak
Televízió vagy rádió csatornák vétele, melyek nem foghatók azon a helyen
Közelebbi "kapcsolat" érzése az elektronikus eszközökkel, és hogy jobban képesek azokat használni, mint a halálközeli élmény előtt
Extrém érzékenység a Föld változásaira, például a villámlásra, viharra, földrengésre és a tornádóra.

Azok számára, akik ezt a jelenséget tapasztalják, a környezetükkel való fiziológiai interferencia a mindennapi életük részévé válik, és megtanulják, hogyan mérsékeljék a különböző hatásait, hogy semmilyen kárt ne okozzanak sem az elektronikai eszközökben, vagy a közelükben tartózkodó emberekben.

"Én nem viselek órát, és a férjem sem. Nem hordanánk a csuklónkon órát még akkor sem, ha az életünk múlna rajta. De nem csak az órákról van szó, furcsa elektromos hatással vagyunk más tárgyakra is.

A számítógépek talán a legfurábbak. Ha a túl sok felgyülemlett energia nem oszlik el, mielőtt megérintem a billentyűzetet, a számítógép működése gyakran leáll, és nem indul újra, amíg el nem veszem a kezemet. Amikor már nem érek hozzá, akkor lassan visszaáll a működése. Ha érzelmileg intenzív állapotban vagyok, miközben gépelek a számítógépen, az szintén hatással van rá. Ha megnyugodtam, újra hiba nélkül működik.

Ilyen furcsaságok történnek a mobiltelefonokkal is, de tulajdonképpen bármilyen telefonnal. És nem kell, hogy az én telefonom legyen. Okoztam már a fiam telefonjának lefagyását többször is. Olyankor azt mondja: 'Anya! Hagyd abba!', és akkor rendezem a gondolataimat, és a dolgok újra elkezdenek működni." - Cathy L. Jones - halálközeli tapasztaló

A The Body Electric: Electromagnetism and The Foundation of Life (1985) című könyvében Robert O. Becker sebész az emberi lény elektromágneses dimenziójával kapcsolatban tárt fel új dolgokat, bemutatva felfedezéseit az agy, a bőr, a szöveti sejtek és az egész test vezető jellegéről. Egy évtizeddel később az emberi test elektromágnesességéről jelent meg egy úttörő tanulmány Albert Roy Davis és Walter C. Rawls könyvében, Magnetism and lts Effects on the Living System címmel, mely feltárta az emberi test poláris jellegét.

Az orosz tudós, Szemjon Kirlian egy lépéssel tovább folytatta ezt a tanulmányt, és egy mostanra már híres nagyfeszültségű technikát hozott létre, melynek segítségével képes volt lefényképezni az emberi elektromágneses mezőket, és amit ma Kirlián fotózásnak hívunk. Később Konsztantyin Korotkov szintén orosz professzor kifejlesztett egy módot a Qi, minden dolog életenergiájának mérésére, ahogy azt a kínai gyógyászat nevezi.

Sokan vagyunk egyre inkább tudatában iparosodott világunk elektromágneses veszélyeinek, és hogy ezek beavatkozhatnak a szervezetünk természetes elektromágneses rendszerébe, és komoly hatással lehetnek az egészségünkre, miközben a szkeptikusok úgy gondolják, hogy alig okoznak kárt a telefontornyok, wi-fi eszközök, az okos villanyórák stb. által kibocsátott elektromágneses sugárzások. Az elektro-érzékenység jelenségének közelebbről történő vizsgálata talán nagyobb betekintést nyújthat abba, hogy az emberi elektromágneses test mennyire rugalmas valójában, és hogy milyen kapcsolat áll fenn az energiatest, és az emberi lét spirituális dimenziói között.

Az emberi finomenergia-test kézzelfogható valósággá válik sokak számára, akik gyakorolják a meditációt, jógáznak, vagy belső harcművészetekkel foglalkoznak. Figyelemre méltó a kapcsolat a halálközeli élmények között, amelyek általában a fényes, ragyogó fehér fény, és a változások az elektro-érzékenységben. Egy halálközeli élmény sokak szerint spirituális tapasztalat, ami eredményezhet elektro-érzékenységet, és ami hitelessé teszi számos világi bölcs és misztikus tudását, akik hisznek abban, hogy az élet és a lélek valójában energiák. Talán ez azt is jelentheti, hogy világegyetemünket a fizikai elektromosság határozza meg?

"A legkisebb részecskétől a legnagyobb galaktikus formációig elektromos áramkörök hálózata köti össze és egyesíti a természetet, rendezi a galaxisokat, energetizálja a csillagokat, ad életet a bolygóknak, és a mi világunkban irányítja az időjárást és ad életet a biológiai organizmusoknak. Nincsenek elszigetelt szigetek az elektromos univerzumban." - David Talbot és Wallace Thornhill, Thunderbolts of the Gods

(forrás: sites.google.com)

 P.M.H. Atwater beszél a halálközeli tapasztalatokkal kapcsolatos kiterjedt kutatásairól: