2017. február 3., péntek

Uri Geller az ufóknak köszönheti természetfeletti erejét?


Tel-Aviv – Az amerikai titkosszolgálat (CIA) is megfigyelte a magyar származású Uri Gellert (70) – derült ki az izraeli mentalista életrajzi könyvéből.


Geller, aki állítása szerint természetfeletti pszichikai képességekkel rendelkezik – többek között kanálhajlításra, eltakart rajzok leírására, illetve órák manipulálására is képes – már fiatalon a CIA látószögébe került. Uri különleges adottságai először három éves korában, evés közben mutatkoztak meg, mikor állítólag meghajlott a kezében a kanál. Sokan vannak, akik kétségbe vonják erejét, ugyanis szerintük csupán bűvésztrükkökről, és illúzióról van szó, a CIA azonban a kezdetektől érdeklődést mutatott az akkor még fiatal fiú iránt.

Dr. Andrija Puharich, a szervezet paranormális jelenségekkel foglalkozó kutatója 1971-ben találkozott először vele, ahol Uri természetfeletti képességei vizsgálatakor megnyerő hatást tett rá, meggyőzve ezzel, hogy érdemes szemmel tartania őt az ügynökségnek.

Az egocentrikus fiatal mindenképpen híres akart lenni, így nem volt könnyű meggyőzni arról, hogy hipnózisnak vesse alá magát, és bizonyítson a CIA-nak, de végül sikerült. A mély transzban lévő mentalista tisztán emlékezett gyermekkorára, egészen pár hónapos korától kezdve. Elmondása szerint három éves volt, amikor egy sorsdöntő találkozásra került sor 1949 karácsonyán. A kicsi a házzal szemközti telekre ment játszani, amikor egyszer csak észrevette, hogy felette van egy fénylő gömb, ami követi.

– Nagyon furcsa volt. Olyan, mint egy gömb, csak követett, csillogott, villódzott, majd óvatosan és csendesen leereszkedett a föld felé, és kilépett belőle egy arctalan, ragyogó alak.
Aztán úgy éreztem, mintha egy fénysugár megütne. Valóban homlokon csapott valami, én pedig leestem a fűbe – emlékezett vissza a hipnózis alatt. A történet azonban egészen addig nem volt hihető, mígnem 35 évvel később elő nem került egy tanú, aki Geller minden állítását megerősítette. Ya’akov Avrahami, az izraeli légierő nyugalmazott kapitánya éppen arra sétált, amikor hirtelen figyelmes lett a gömb alakú fényre.

– Egyszer csak a semmiből termett elő egy körülbelül egy méter átmérőjű, szikrázóan fényes gömb. Amikor a kisfiú kiment a házból, a fény közelíteni kezdett hozzá, majd beburkolta. Később egészen addig követte, amíg a gyerek vissza nem ment a házba, majd egy fekete anyagot maga után hagyva felrobbant – mondta a szemtanú, megerősítve a mentalista állításait.

Sokan azonban ennek ellenére is hitetlenek és szkeptikusak maradtak, így Uri Gellert a mai napig körüllengi a bizonytalanság misztikuma.


Magyarországon is volt műsora

Uri Geller műsora, A kiválasztott több országban – köztük Magyarországon is – futott. A show keretében a mentalista utódjait kereste, akik szintén hozzá hasonló természetfeletti képességekkel rendelkeznek. 2008 tavaszának legnagyobb költségvetésű műsora volt, márciustól májusig szombatonként adták le az élő közvetítéseket. A műsort végül Danny Blue nyerte.

(forrás:blikk.hu)

Staya Erusa - Út a tudás könyvéhez