2016. október 2., vasárnap

Látnoki nyomozás



1982. augusztus 4-én délelőtt Tommy Kennedy a New York-i Empire-tónál piknikezett, mielőtt eltűnt. Hamarosan mindenki az 5 éves kisfiút kereste, önkéntesektől kezdve a Tioga megyei seriff emberéig.

Philip Jordan

Mivel nem bukkantak a nyomára, az édesanya teljesen kétségbe volt esve. Estére már csaknem 100 ember vett részt a keresésben. Végül Richard Clark tűzoltó, aki szintén részt vett a keresésben, azt javasolta, hívják el Philip Jordan-t, a híres helyi látnokot. Senki nem fűzött hozzá reményeket, kivéve a David Redsicker helyettes seriffet, aki már látta Jordant munka közben.

Aznap este Philip felkereste Clarkékat spenseri otthonukba. Anélkül, hogy bármit mondtak volna, a tűzoltó átadta a látónak az elveszett kisfiú egyik pólóját. Jordan tapogatta a ruhadarabot néhány percig, majd ceruzát és papírt kért. Felvázolt egy tavat, néhány parton levő csónakot és egy szikla mellett álló házat.

- Itt találják meg a fiút – mondta. – Látom, ahogy a fejét a karjába temetve alszik egy fa alatt.

Az információt rögtön továbbították a seriffnek majd másnap Clark és Jordan az Empire-tó-hoz mentek, hogy folytassák a kutatást. Tommy anyja szintén velük volt és segített.
A látnok ezúttal a fiú tornacipője alapján gyűjtötte az információkat. Minden, amit mondott egybevágott az előző napi megjegyzéseivel, így a csapat az erdőbe indult, hogy megkeresse a házat és a fát.
Tommy Kennedy 1 órán belül előkerült. Pontosan ott volt, ahol Philip jelezte vázlatán. A kisfiú előző nap elkóborolt, és mivel sokáig rossz irányba keresgélt, eltévedt. Az éjszakát sírással és alvással töltötte egy fa alatt.

   Philip Jordant tiszteletbeli seriff-helyettessé nevezték ki a nyomozásban nyújtott segítsége elismeréséül.
Raymond Ayres azt nyilatkozta, hogy habozás nélkül hívná megint, ha úgy érezné, hogy segíthet.
(Forrás: http://jelensegek.hupont.hu)