2016. október 13., csütörtök

INTERJÚ – Halálközeli élménye volt a híres írónak



Müller Pétert százezrek olvassák, ő a magyar spirituális irodalom egyik legismertebb alakja. Aki ismeri őt, tudja, egyszer már járt a „túloldalon”. A felejthetetlen élmény megváltoztatta az egész életét.


Péter hamarosan nyolcvan éves lesz, de ez csak egy szám, ugyanis szellemileg és testileg olyan jól van, hogy bármelyik fiatal megirigyelhetné tőle. A titok rém egyszerű, rengeteget olvas, emellett saját műveit írja, és ha teheti, minden nap edz, azaz kondizik.

Kevesen mondhatják el magukról, hogy hatvan éve szerelmesek, nem beszélve arról, hogy ugyanabba a személybe. Bizony, az író fiatal kora óta imádja feleségét, és ez fordítva is igaz. Egyébként a határtalan szenvedélye és a nagy szíve okozta a azt tragédiát, mely majdnem az életébe került. A forradalom kellős közepén szerelméhez indult, egy vekni kenyérrel, miközben egy orosz tankról rálőttek. Hat golyót kapott. Arccal zuhant a betonra, szinte már halott volt.


„Hat golyót kaptam, és átkerültem a túlvilágra, a szellemvilágra. Láttam föntről a véres testemet. Hihetetlen könnyebbség szállt meg. Egy nagy béke volt bennem, és nyugalom. Aztán egyszer csak hallottam egy hangot: vissza kell menned!”


Ez a pillanat mindent megváltoztatott az író későbbi életében. A halálközeli élménynek köszönhetően egész lénye és célkitűzései új értelmet kaptak, mind színpadi művei, mind regényei és esszékötetei ennek a megrendítő tapasztalatnak az élményéből születtek.

Az író csodával határos módon túlélte az akkori támadást, és mára teljesen másképp látja a halált.

(forrás: http://rtl.hu)

Ha érdekel, mit gondol erről az író, kattints a videóra!