2016. október 25., kedd

Felébredés a tudatlanságból



Az emberiség rengeteg jelzést kap a világban arra, hogy ébredjen fel a tudatlanságból. Hogyan lehet érezni Magyarország tudatossági szintjét? 


Dr. KV Suresh  alternatív orvos

A tanult dolgainktól nem látjuk a valóságot, nem véletlenül, szándékosan elferdített, manipulált dolgokat tanítanak nekünk. A mai ember fizikailag lusta, mentálisan tudatlan. 
A káprázati világ elvesztésétől való félelmeink vezérlik cselekedeteinket. Órákat töltünk az interneten, közösségi portálokon másokat figyelünk, de napi 10 perc mentális megnyugvást nem adunk meg saját magunknak. 
Az emberek nagyon eltávolodtak az önvalójuktól ahová az elménk lecsendesítésével és a szívünk megnyitásával térhetünk vissza.

Vissza az emberi értékekhez 

Dr. KV Suresh indiai születésű Siddhah Yogi, ​(alternatív orvos) ​a Shanti Kriya Yoga - SKY –Workshop megalapítója. 

A legkülönbözőbb és legnépszerűbb rendezvényeken találkozhattunk már eddig vele ​​

itthon és nyolc külföldi országban egyaránt. Speciális légzéstechnikák ​, csodálatos meditáció ​és ​ a tudatosságból érkező üzenetek segítségével ​ 13- 80 éves korig profitálhatunk tanításaiból. Módszereivel rendkívül gyors és hatékony változásokat idéz elő a hozzá fordulók életében. Hozzásegít a stressz mentes vidám élethez, az egymás iránti szeretet kinyilvánításához, a mély lelki közösség, az egység megtapasztalásához.

Légzésgyakorlatai igen hamar csökkentik a stresszt, s kiegészítő gyakorlataival együtt hamar harmóniát, boldogságot, egyensúlyt teremtenek a test, a lélek és az elme között.

Legfontosabb célja, hogy a részvevők kizökkenjenek a napi rutinjukból és megtanulják a stressz kezelésének lehetséges módjait. A résztvevők egy másik látásmódot, életfilozófiát ismerhetnek meg, melynek segítségével jobban hisznek majd önmagukban és magabiztosabbak lesznek a mindennapokban. Erre és a támogatásra nagy szükség van a mai értékválságban szenvedő, rohanó világban.

Suresh Ji nem kötődik valláshoz, de tanítása során az ötezer éves indiai kultúrát felhasználva adja át tudását.
„Az élet egyszerű, ha egyszerűvé tesszük.” – vallja, hiszen a spiritualitás és a gyakorlati élet egységének megteremtése a titok, melyek véleménye szerint az örömteli létezés alapjai.

Hogyan élhetünk stresszmentes, örömteli, boldog életet? Mivel alakíthatjuk át mindennapjaink minőségét? Mi az emberi élet célja a földön? Ilyen, és ezekhez hasonló kérdések megválaszolására számíthatunk Dr. K.V. Suresh nemzetközi hírű spirituális mestertől.

Erőfeszítés nélkül élni az életet - ez a JÓGA. Hadd történjenek a dolgok, úgy, ahogy a múltban megtörténtek, és ahogy a jövőben is fognak.

Hangsúlyozza, hogy nem azért van itt, hogy az indiai kultúrát tanítsa, azt szeretné, ha tudnánk, hogy a mi kultúránk nagyszerű.

Véleménye szerint Magyarországnak nagyon erős kultúrája van, sajnos ezek az értékek a modern civilizáció hatására eltűnnek, ettől szenvednek a magyar emberek. Azt tanácsolja, hogy kövessük a saját kultúránkat, mert különben elvész a közösség, az értékek és akkor a nemzet is elvész. Sureshji így fogalmaz: Ti csodálatos nép vagytok. Nyúljatok vissza régi gyökereitekhez, hiszen ott van a Ti valódi erőtök, s a múltatokban forrásozik a jövőtök.

Fontos, hogy tanuljatok meg lelassulni, mert a kaotikus gondolatokból csak káosz lehet. Ha megtanuljátok azt, hogy mire tudtok fókuszálni, akkor ebben a harmonikus belső csendben tudjátok visszaszerezni önmagatokat. Legyetek egyszerűek, mert az élet is egyszerű, a korlátokat mi magunk teremtjük.

Legfontosabbnak azt tartja ebben a világban, hogy minden percét élvezzük. A világot nem tudjuk megváltoztatni, ilyen volt ezelőtt, és ilyen lesz ezután is. Jobb, hogyha csak élvezzük ezt a rövid utazást! Szeressük és tiszteljük önmagunkat, legyünk együtt érzőek és kedvesek másokkal!

(forrás:http://kombuchanap.hu - vntv.hu)
 Dr. K.V. Suresh Ji és Jakab István beszélgetése itt: