2016. október 15., szombat

Bizonyíték Istenre? Rejtélyes agyi aktivitást mértek a pillanatban, amikor a teremtőt látta


Izraeli kutatók különös, megmagyarázhatatlan agyi aktivitást mértek egy epilepsziás páciensnél, amikor Isten képmása jelent meg előtte. A megmagyarázhatatlan jelenség bizonyíthatja Isten létét és a túlvilágot?


Az orvosi megfigyelések, dokumentált esetek azért csodálatosak, mert egyrészt sok mindent kizárnak, amit amúgy a laikus nem is gondolna, másrészt minden aspektusát megvizsgálják egy-egy egyedi esetnek. Ezért annyira hitelesek és mérvadóak az efféle dokumentált esetek.

Egy epilepsziában szenvedő nőnél különös jelenséget figyeltek meg izraeli orvosok az egyik vizsgálat során.

A nő epilepsziájának részeként ugyanis olyan tünetekkel küzdött, amilyenekkel csak ritkábban szoktak a betegek: különböző amorf, olyankor tisztán kirajzolódó arcokat látott maga előtt, melyek néha sárkánnyá változtak, majd eltűntek.


Az egyik epilepszia kezelés során egy agyi szkennert is rákapcsoltak a beteg nőre, amikor valami teljesen váratlan történt.

A nő előtt a sok amorf arc és alak után megjelent Isten képe. Az alak beszélni kezdett hozzá, a nő pedig társalgott vele. Eközben rejtélyes agyi aktivitást diagnosztizáltak az orvosok az agyának hátsó részén.

Az esetben az volt a legelgondolkodtatóbb, hogy a nő nem volt vallásos, nem hitt korábban Istenben. hatalmas jelentősége van annak a ténynek, hogy egy nem vallásos ember vallási jelenést tapasztaljon, mindezt egy halom orvos és műszer jelenlétében.

Bizonyítékot találtak volna Isten létezésére?


A kezelés első percei alatt még nem történ semmi különös. Azonban a nő előtt képzeletben egy amorf arc jelent meg, mely lassan egyre tisztább lett, miközben beszélni kezdett hozzá.

A nő lassan és halkan imákat kezdett kántálni, holott azelőtt soha nem volt sem vallási megemlékezésen, sem semmiféle misén vagy gyülekezésen. Teljesen ateista volt.

Később Isten nevét kiabálta héberül, majd zavartan és zaklatottan letépte magáról a mérőműszer korongjait.

Mi ez, ha nem valamiféle megmagyarázhatatlan bizonyíték arra, hogy van valami a világunkon túl? – nyilatkozta az egyik helyszínen jelenlévő orvos.

A neurológusok is teljesen tanácstalanok a jelenséggel kapcsolatban. Az agy hátsó részén mért rejtélyes aktivitás eredete egyelőre ismeretlen, mint ahogyan annak hatásmechanizmusa is, hogy pontosan hogyan és mi válthatta ki.
(forrás: http://avilagtitkai.com)